Medial Banana vydali album Uplifted

Rok 2013 sa zapisuje ako veľký míľnik na slovenskej reggae scéne a všetci fanúšikovia pozitívnej muziky majú šancu naladiť sa na leto už teraz. Pod záštitou Batelier Records vychádza populárnej slovenskej reggae kapele Medial Banana ich debutový album s názvom Uplifted. Nájdete na ňom dohromady 14 songov, na ktorých začujete vplyv nielen new roots reggae, ale aj dancehallu, world music či ska a dubu. O kvalitný zvuk sa postaralo niekoľko profesionálnych nahrávacích štúdií nielen na Slovensku a v Čechách, ale dokonca aj legendárne jamajské štúdio Tuff Gong, ktoré založil Bob Marley. Mix albumu mal na starosti Adam Lanči z pražského Coco Jammin Production a master doladil Rooster z 3bees Studio.

K nahrávaniu si kapela prizvala aj množstvo viac či menej známych hudobníkov, a tak na albume začujete hostí ako Generala Levy, Tribuman, Jahmmi Youth z bulharského zoskupenia Roots Rocket a celá plejáda šikovných slovenských interpretov, ako napríklad Superior (track: New Way), Junior Smile, N3O, Loopata Makay, Rida Radar, Distanc a Ryhha (všetci v spoločnom tracku: Reprezent). Pripravujú sa aj nové klipy, remixy a úplne nová live show so skladbami z albumu Uplifted.

Momentálne sa album predáva v digitálnej forme, ale už v priebehu niekoľkých dní budú k dispozícii aj CD a vinyly. Všetci fanúšikovia majú možnosť osláviť tento album spolu s kapelou na veľkom turné, ktoré začína už 1. mája. Krst je naplánovaný na 7.júna v bratislavskom Batelieri.

KÚP ALBUM